Fashion Parade

Des de sempre la música ha tingut un paper molt rellevant a l’hora de transmetre emocions i sensacions al públic i les passarel·les no en són cap excepció.

De la mateixa manera que seria difícil d’imaginar una pel·lícula sense la banda sonora, algú es podria imaginar-se una passarel·la de moda sense la música?

De fet, i des d’un punt de vista protocol·lari, de vegades les desfilades de moda poden semblar monòtones i precisament és en aquesta monotonia on entra en joc la música.

La música té el poder de convertir l’esdeveniment en quelcom diferent i únic, a l’hora que imposa un ritme que mantindrà desperts i molt atents als espectadors. Així les cançons serviran per a generar emocions que reforçaran les sensacions que es volen transmetre com a dissenyadors amb aquell estil concret de roba.

Quan com a dissenyadora et decideixes presentar una determinada línia ho fas sota un concepte a transmetre, com si es tractés d’una autèntica campanya publicitària.

La coherència acabarà sent de vital importància per assolir l’èxit de qualsevol desfilada. En conseqüència les decisions de la dissenyadora i dels organitzadors de l’esdeveniment aniran destinades a protegir i impulsar el concepte principal a transmetre.

I aquí hi trobarem …

  • La selecció de les models.
  • El maquillatge.
  • La il·luminació.
  • El predomini de colors.
  • L’elecció de la música.

Depenent del tipus de desfilada optarem per un o altre gènere musical, i fins hi tot i atenent a les capacitats creatives i tècnica del DJ, per una fusió aparentment impossible que acaba sent una autèntica banda sonora a mida.

Aquí una mostra d’aquesta creativitat amb la banda sonora “Barcelona T’estimo” produïda en exclusiva per la dissenyadora de moda sostenible Sylvia Calvo “BCN Moda Sostenible”: https://soundcloud.com/dj-jordicaballe/music-barcelona-testimo-eco-fashion-week-australia-sylvia-calvo-bcn-moda-sostenible

A l’hora d’escollir la música caldrà pensar en si la roba que es presenta és molt formal i necessita d’elegància i serietat, o sí es tracta d’una roba informal o d’estiu i la marca busca un ambient més festiu. Així ens podrem moure d’un concepte musical més clàssic a una aposta més moderna amb uns ritmes més accelerats i divertits. I com apuntàvem anteriorment fent una aposta més creativa i experimental amb la fusió d’estils musicals aparentment incombinables.

De vital importància serà l’elecció de les cançons per a què la desfilada transmeti els valors de la marca de roba, doncs hem de treballar per potenciar-los encara més tenint molt present que la imatge de marca segurament que ha requerit de molts anys d’esforços i d’inversió.

La música també serà vital per a les models!

La presència de música, sigui quin sigui el gènere, les motiva i alhora els ajudarà a recrear-se en la situació afavorint una millor actuació, doncs elles i ells acaben sent autèntics actrius i actors. La música, a l’hora de caminar, també els servirà per a generar un ritme i una velocitat adequats. Fins i tot i depenent del moment de la cançó que estigui sonant, la model podrà saber el lloc o la part de la passarel·la on ha d’estar, tenint així la possibilitat d’esbrinar si ha de mantenir el ritme al caminar, si l’ha d’accelerar o si la d’alentir.

Fonts d’informació:
Música para pasarelas y modelaje Legis Music https://legismusic.com/es/musica-pasarelas-modelaje/
Música de pasarela Legis Music https://laportadelssomnis.cat/2018/10/09/musica-de-pasarela/

Galeria d’imatges

Sylvia Calvo “BCN Moda Sostenible” https://www.sylviacalvobcn.com/ a la Eco Fashion Week Australia https://www.ecofashionweekaustralia.com/5jcmw6nidaewezflvou2yw7zjzv3yf

A giModa de Girona:

Al Museu Nacional d’Art de Catalunya de Barcelona en motiu de la Gala dels Premis PIMES 2019 amb presència del Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya Sr. Quim Torra i bona part del Govern.

Book your EVENT