Warning: preg_replace(): Compilation failed: escape sequence is invalid in character class at offset 4 in /home/customer/www/djjordicaballe.com/public_html/wp-content/plugins/booked/includes/general-functions.php on line 19

Fashion Parade

Des de sempre la música ha tingut un paper molt rellevant a l’hora de transmetre emocions i sensacions al públic i les passarel·les no en són cap excepció.

De la mateixa manera que seria difícil d’imaginar una pel·lícula sense la banda sonora, algú es podria imaginar-se una passarel·la de moda sense la música?

De fet, i des d’un punt de vista protocol·lari, de vegades les desfilades de moda poden semblar monòtones i precisament és en aquesta monotonia on entra en joc la música.

La música té el poder de convertir l’esdeveniment en quelcom diferent i únic, a l’hora que imposa un ritme que mantindrà desperts i molt atents als espectadors. Així les cançons serviran per a generar emocions que reforçaran les sensacions que es volen transmetre com a dissenyadors amb aquell estil concret de roba.

Quan com a dissenyadora et decideixes presentar una determinada línia ho fas sota un concepte a transmetre, com si es tractés d’una autèntica campanya publicitària.

La coherència acabarà sent de vital importància per assolir l’èxit de qualsevol desfilada. En conseqüència les decisions de la dissenyadora i dels organitzadors de l’esdeveniment aniran destinades a protegir i impulsar el concepte principal a transmetre.

I aquí hi trobarem …

  • La selecció de les models.
  • El maquillatge.
  • La il·luminació.
  • El predomini de colors.
  • L’elecció de la música.

Depenent del tipus de desfilada optarem per un o altre gènere musical, i fins hi tot i atenent a les capacitats creatives i tècnica del DJ, per una fusió aparentment impossible que acaba sent una autèntica banda sonora a mida.

Aquí una mostra d’aquesta creativitat amb la banda sonora “Barcelona T’estimo” produïda en exclusiva per la dissenyadora de moda sostenible Sylvia Calvo “BCN Moda Sostenible”: https://soundcloud.com/dj-jordicaballe/music-barcelona-testimo-eco-fashion-week-australia-sylvia-calvo-bcn-moda-sostenible

A l’hora d’escollir la música caldrà pensar en si la roba que es presenta és molt formal i necessita d’elegància i serietat, o sí es tracta d’una roba informal o d’estiu i la marca busca un ambient més festiu. Així ens podrem moure d’un concepte musical més clàssic a una aposta més moderna amb uns ritmes més accelerats i divertits. I com apuntàvem anteriorment fent una aposta més creativa i experimental amb la fusió d’estils musicals aparentment incombinables.

De vital importància serà l’elecció de les cançons per a què la desfilada transmeti els valors de la marca de roba, doncs hem de treballar per potenciar-los encara més tenint molt present que la imatge de marca segurament que ha requerit de molts anys d’esforços i d’inversió.

La música també serà vital per a les models!

La presència de música, sigui quin sigui el gènere, les motiva i alhora els ajudarà a recrear-se en la situació afavorint una millor actuació, doncs elles i ells acaben sent autèntics actrius i actors. La música, a l’hora de caminar, també els servirà per a generar un ritme i una velocitat adequats. Fins i tot i depenent del moment de la cançó que estigui sonant, la model podrà saber el lloc o la part de la passarel·la on ha d’estar, tenint així la possibilitat d’esbrinar si ha de mantenir el ritme al caminar, si l’ha d’accelerar o si la d’alentir.

Fonts d’informació:
Música para pasarelas y modelaje Legis Music https://legismusic.com/es/musica-pasarelas-modelaje/
Música de pasarela Legis Music https://laportadelssomnis.cat/2018/10/09/musica-de-pasarela/

Galeria d’imatges

Sylvia Calvo “BCN Moda Sostenible” https://www.sylviacalvobcn.com/ a la Eco Fashion Week Australia https://www.ecofashionweekaustralia.com/5jcmw6nidaewezflvou2yw7zjzv3yf

A giModa de Girona:
https://www.facebook.com/watch/?v=177483219807879

Al Museu Nacional d’Art de Catalunya de Barcelona en motiu de la Gala dels Premis PIMES 2019 amb presència del Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya Sr. Quim Torra i bona part del Govern.

Book your EVENT